Opmaat honderdjarig jubileum Grondsteenspreuk (online)

Laden Evenementen

4 Verdiepende avonden rondom de Grondsteenspreuk als opmaat naar het honderjarig jubileum met verhalenverteller Wim Wolbrink

De brand van het eerste Goetheanum heeft immens veel teweeg gebracht. Tijdens de brand van dit wonderschone gebouw werd de kiem gelegd voor de Grondsteenspreuk die een jaar later het levenslicht zag. Voor de leek een ondoorgrondelijke spreuk. Toch kan het leven met de inhoud van deze spreuk leiden tot ongekende inzichten in de geestelijke wereld. Met deze inzichten zijn ineens sprookjes, sagen, legenden en mythen te begrijpen en te duiden. Omgekeerd geldt: Kunnen wij met verhalen doordringen in de diepten van deze spreuk.

Op de Belgische site van Vrijgeestesleven staat het kernachtig als volgt verwoord: ‘Door de grondsteenlegging met kerstmis 1923 verrichte Rudolf Steiner een daad waarvan de betekenis voor de toekomst nauwelijks kan worden overschat. Daarmee werd niet alleen de antroposofische geesteswetenschap stevig verankerd, maar ook werd voor ons, moderne mensen, de mogelijkheid geschapen om de oeroude mysterie-oproep mens ken u zelf te realiseren.’

 

 

 

Gebruikte afbeelding in de header

  • De afbeelding die we hier gebruikt hebben in de header is van een schilderij van Hermann Linde en heet Der Tempel auf der Brücke. Tijdens de cursus gaan we ook dieper in op het sprookje van Goethe ‘De groene Slang en de schone Lelie’.

 

Wat gaan we doen?

Op een speelse en praktische wijze wordt met verhalen, waarnemingsoefeningen, spelvormen, gesprekken en tekeningen de Grondsteenspreuk beleefbaar en vruchtbaar gemaakt.

 

Advertentie

Onlangs is er een advertentie geplaatst in het maandblad Motief. Hieronder zien jullie een afdruk daarvan. Klik op de afbeelding voor een vergroting in uw brouwser.

 

 

NVS flyer def

 

Gastheer en docent Wim Wolbrink

Wim Wolbrink (1965) is verteller, verteldocent, verteltrainer, oprichter van de Nationale Vertelschool en menskundig adviseur. Verder is Wim Wolbrink organisator van symposia en festivals waarin het vertellen centraal staat. Zijn opleiding tot verhalenverteller heeft Wim Wolbrink gevolgd aan het gerenommeerde Emerson College in East Sussex, Engeland. Met een verhaal, legende, mythe, sprookje of sage opent Wim Wolbrink de innerlijke wereld van de luisteraar. Ieder mens heeft de gave om met zijn zogenoemde ‘derde oog’ een innerlijke voorstelling te scheppen. Via die weg kan een mens beginnen door te dringen in de diepte van de Filosofie van de Vrijheid.

Data, tijd, locatie

We verdiepen de Grondsteenspreuk online op de vier woensdagavonden van  23 november t/m 14 december  2022. We werken van 20:00 tot 21:30 uur. De digitale foyer gaat open vanaf 19:50 uur. Na 21:30 gaat de digitale herberg open. Dat betekent dat de deelnemers informeel met elkaar kunnen napraten. Deze vorm van nabeschouwen wordt door de meeste deelnemers zeer op prijs gesteld.

 

Locatie

Online via Zoom. De deelnemers krijgen voor elke uitzending een Zoom-link toegestuurd waarbij ze kunnen inloggen.

 

Kosten

De online-cursus kost €60,-. Dit is inclusief lesbrieven en BTW. Mocht het cursusbedrag voor u een onoverkomelijke drempel opleveren dan kun je contact opnemen met de organisatie via secretariaat@nationalevertelschool.nl.

 

Aanmelden

Aanmelden gaat heel eenvoudig. Stuur een mailtje naar secretariaat@nationalevertelschool.nl of bel tijdens kantooruren op het telefoonnummer: 074 – 2422696. Bij aanmelden graag het volgende vermelden:
– welke cursus
– prijs cursus
– naam / adres /  e-mail / telefoonnummer (dit voor een vlotte financiële en administratieve afhandeling)

Ga naar de bovenkant