Kennismakingsworkshop Amersfoort

Laden Evenementen

Inleiding
Met een goed verteld verhaal kun je mensen raken, ontroeren en in beweging brengen. Het mooie is dat iedereen het vertellen van verhalen kan leren.  Op deze kennismakingsdag komt de achtergrond van de vertelkunst aan bod, leer je spelenderwijs jezelf in het verhaal te zetten en krijg je een schatkist vol tools mee om beter te leren vertellen. Vertelplezier is voor ons de rode draad in alles wat we doen en we hopen dat het vertelvirus ook op jullie zal overslaan.

 

Voor wie is het?
Voor iedereen die meer wil doen met de unieke kracht en plezier van de vertelkunst.

 

Wat gaan we doen?
Hoe maak je een verhaal eigen? In een aantal simpele stappen merk je dat je al snel een verhaal eigen kan maken en er verbinding mee kan maken. Je krijgt oefeningen die je helpen om stevig voor een groep te durven staan. We laten aan elkaar een stuk verhaal horen. Er zal veel ruimte zijn voor spel en plezier.

Verder gaan we kijken naar je ruimtegebruik in je verhaal en hoe je dat kunt inzettten als hulpmiddel om je verhaal te kunnen vertellen. Natuurlijk komen ook de personages in je verhaal aan bod. Tot slot nemen wij de tijd om je eigenheid te ontdekken in het vertellen van verhalen en het beantwoorden van allerlei vragen die ongetwijfeld bij de deelnemers zullen leven.

 

Gastheer en docent Wim Wolbrink

Wim Wolbrink (1965) is verteller, verteldocent, verteltrainer, oprichter van de Nationale Vertelschool en menskundig adviseur. Verder is Wim Wolbrink organisator van symposia en festivals waarin het vertellen centraal staat. Zijn opleiding tot verhalenverteller heeft Wim Wolbrink gevolgd aan het gerenommeerde Emerson College in East Sussex, Engeland. Met een verhaal, legende, mythe, sprookje of sage opent Wim Wolbrink de innerlijke wereld van de luisteraar. Ieder mens heeft de gave om met zijn zogenoemde ‘derde oog’ een innerlijke voorstelling te scheppen. Via die weg kan een mens beginnen door te dringen in de diepte van de Filosofie van de Vrijheid.

 

Locatie
De locatie is het Koetshuis Randenbroek te Amersfoort.
Heiligenbergerweg 117 – 119
3816 AJ Amersfoort

Kosten
€ 95,-  inclusief koffie, thee, lekkers, lesmaterialen en 21% btw.
Betalen via PayPal, Florijn of Bitcoin behoren tot de opties. Geef dat aan in je mail als je van deze optie gebruik wilt maken.

 

Aantal deelnemers
Minimaal: vier. Maximaal: acht.

 

Aanmelden
Stuur  een e-mail naar secretariaat@nationalevertelschool.nl

 

Annuleringsvoorwaarden
Kosteloos annuleren is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de training; daarna geldt: tot een week voor aanvang teruggave van de helft van het bedrag, daarna is geen teruggave meer mogelijk.

 

Rechtspersoon
De VOF Nationale Vertelschool is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 30.222.493.