Thema-avond ‘Van baby naar volwassene’

Laden Evenementen

Thema-avond: Van baby naar volwassene, van kwetsbaarheid naar vrijheid en soeverreiniteit.

Door Karin Yoneya, Pikler® Pedagoog en Wim Wolbrink, verhalen verteller

Wat voor volwassene hoop je dat jouw kwetsbare kindje wordt? Welke invloed heb jij daar op als ouder, als verzorgende, als volwassene? Veel mensen vermoeden dat er meer is dan alleen een materiële wereld die we met onze ogen kunnen zien en met onze handen kunnen aanraken. En het inzicht verkrijgen in die andere wereld kan buitengewoon vruchtbaar werken voor de opvoeding van de jongste kinderen. D.m.v. een eeuwenoud sprookje neemt de verhalenverteller Wim Wolbrink de luisteraars mee naar die andere wereld. Van daaruit stellen wij ons de vraag wat dit betekent voor het opvoeden van onze eigen baby’s en kinderen. De deelnemers gaan naar huis met een aantal concrete didactische handvatten.

Datum: Donderdagavond 18 januari 2024
Tijd: 20.00 uur – 21.30 uur (met max. uitloop tot 22.00)
Locatie: Duimelot – de Huiskamer van Zenderen

Kosten
Prijs € 10,- inclusief koffie/thee

Aantal toehoorders
Maximaal: veertig

Lezinggever Wim Wolbrink

Lezinggever Wim Wolbrink
Wim Wolbrink vertelt al vele jaren verhalen in binnen- en buitenland. Hij brengt mythen, sagen, legenden, fabels en wonder tales tot leven. Zijn opleiding tot verhalenverteller heeft Wim Wolbrink genoten aan het Emerson College in East Sussex, Engeland. Wim is naast verteller en docent ook menskundig adviseur. De laatste jaren heeft de verteller zich gespecialiseerd om d.m.v. verhalen een brug te slaan tussen de huidige materieel ingestelde wereld en de wereld van straks. De toekomst doet een beroep op de vrij scheppende morele mens. Hoe voed je je kind daarvoor op?

 

 

Initiatiefneemster Karin Yoneya

Karin Yoneya (1978) woont in Hengelo met haar man en twee kinderen. Zij is geboren in Japan en heeft sinds haar 16de in Canada, de VS, Kenia en Engeland gewoond alvorens naar Nederland te verhuizen. Haar gevarieerde achtergrond, inclusief inspirerende ontmoetingen met Cynthia Aldinger (Lifeways North America), Helle Heckmann (Nokken in Denemarken), Erika Grantham (antroposofische pedagoge voor het kleine kind) en Anna Tardos (Pikler-Loczy Hongarije) vormde de bron waaruit haar inzichten in en passie voor het hartverwarmende werk met heel jonge kinderen en hun ouders ontstonden. Karin heeft de bacheloropleiding psychologie voltooid aan de Universiteit van Victoria, en heeft haar antroposofische onderwijsbevoegdheid en het diploma voor holistische baby- en kinderverzorging gehaald op het Emerson College, een antroposofisch instituut in Engeland. Ze is bovendien geboortecoach, en gezinstherapeut op het gebied van Eenvoudig Opvoeden. Karin is officieel Pikler pedagoog.

 

Aanmelden en tickets rechtstreeks via Pikler pedagoog Karin Yoneya
schrijf een mail naar: karin@flowparenting.nl
Bellen kan ook: 06 – 53 73 23 84

 

Gebruikte afbeelding in de header
– Titel: Wijzend kindje op grasveld
– Fotograaf: Karin Yoneya

 

RechtspersoonDuimelot staat ingeschreven bij de KvK onder nummer: 55420060

 

Ga naar de bovenkant