Het Russische sprookje en het waarom van de oorlog in Oekraïne
Russische sprookjes zijn in. Wie kent niet de Baba Yaga of Iwan de Tsarenzoon? In deze avondvoordracht neemt Wim de luisteraars mee in diverse Russische sprookjes. Vanuit zijn menskundige achtergrond zal Wim verder ingaan op wat deze rijke sprookjes vol met grootse en krachtige beelden ons vertellen over de tijdsgeest. Hierin ligt tevens het dieper liggende inzicht besloten waarom Rusland momenteel een strijd voert op leven en dood.
Voor wie is het?
Voor iedereen die nieuwsgierig en geïnteresseerd is hoe je met sprookjes kunt doordringen in de geestelijke wereld en wel zo dat je daadwerkelijk die bovenzintuiglijke wereld kunt ervaren. Als het de luisteraar lukt om in die bovenzinnelijke wereld door te dringen dan heeft dat op hem of haar een reële ervaarbare helende en blijmakende werking. Je gaat gevoed en rijker naar huis.
Wat gaan we doen?
Aan de hand van een door de spreker verteld sprookje gaan we met behulp van allerlei waarnemingsoefeningen en al navigerend ons innerlijk verkennen. Wat valt daar allemaal in te ontdekken?
Locatie
– locatie: Chalet
– adres: Oude Almeloseweg 16
– plaats: Oldenzaal
Kosten
Prijs € 10,- te voldoen bij binnenkomst
Aantal toehoorders
Niet van toepassing
Gastheer en docent Wim Wolbrink
Wim Wolbrink (1965) is verteller, verteldocent, verteltrainer, mede-oprichter van de Nationale Vertelschool en menskundig adviseur. Verder is Wim Wolbrink organisator van symposia en festivals waarin het vertellen centraal staat. Zijn opleiding tot verhalenverteller heeft Wim Wolbrink gevolgd aan het gerenommeerde Emerson College in East Sussex, Engeland. Met een verhaal, legende, mythe, sprookje of sage opent Wim Wolbrink de innerlijke wereld van de luisteraar. Ieder mens heeft de gave om met zijn zogenoemde ‘derde oog’ een innerlijke voorstelling te scheppen. Via die weg kan een mens beginnen door te dringen in de diepte van de Filosofie van de Vrijheid.
Aanmelden
Stuur een mailtje naar secretariaat@nationalevertelschool.nl
Gebruikte afbeelding in de header
– Titel: Baba Yaga
– Schilder: Elizabeth Lebedeva