Het Magische Doek – een Chinees sprookje

Laden Evenementen

Wim Wolbrink vertelt een van zijn meest memorabele verhalen op het Triskal Festival.

Troubadour-avond met liedjes, verhalen en gedichten – Gery Groot Zwaaftink, Marcel Verheugd, Arjan Verschuur, Madeleine Nieuwlaat en Wim Wolbrink.

Het Magische Doek – een memorabel Chinees Sprookje vol egoïsme en liefde.

Een betoverend sprookje om te komen beluisteren!

In de schaduw van een armzalig huisje, waar tranen zich vermengen met kilte, weeft een weduwe met bloed, zweet en moedersliefde een magisch doek. Draad voor draad, met priemende naalden van verlangen, brengt ze een droomlandschap tot leven. Kleuren feller dan de zonsondergang, bloemen die geuren als maanlicht, en vogels die zingen in eeuwige lente. Maar haar kunstwerk wordt brutaal ontvreemd door de elfen, wezens van maanlicht en magie.

Dan is er haar jongste zoon, met een hart puur als goud. In tegenstelling tot zijn egoïstische broers, durft hij de gevaarlijke reis te ondernemen om het gestolen doek terug te halen. Hij trotseert lijfelijk ongemak, doorkruist betoverde vuurzeeën en overwint de zee van ijs, gedreven door onverwoestbare liefde voor zijn moeder en door de lokroep van het magische doek.

In het rijk der elfen, waar maanlicht eeuwig schijnt, ontvouwt zich een onwaarschijnlijke vriendschap. Een elfje, betoverd door de schoonheid van het doek, borduurt zichzelf met onschuldige nieuwsgierigheid mee in de wonderlijke draden. Als het doek, na een spannende reis, terugkeert naar de wereld van de mensen, ontvouwt zich een wonder: het elfje komt tot leven, haar schoonheid nu deel van de menselijke wereld.

Kom, laat je meevoeren door dit betoverende sprookje van moed, liefde en magie. Ontdek hoe de weduwe haar verloren droom herwint, hoe haar zoon zijn hart bewijst, en hoe een elfje een nieuwe thuis vindt. Dit is een verhaal dat je zal betoveren en je hart zal raken. Mis het niet!

 

Triskal Festival

Het Triskal Festival biedt vier dagen inspiratie voor en leukere wereld. Enerzijds in de vorm van een grote diversiteit aan optredens, workshops, kampvuur, vrij dansen, een markt met ambachtelijke producten, 1-op-1 sessies en kinderactiviteiten. Anderzijds door met gelijkgestemden samen te zijn. Dat wil zeggen: met mensen voor wie de kernwaarden bewust zijn, duurzaam doen en divers genieten ook belangrijk zijn.

 

Daarnaast kun je tijdens het Triskal Festival genieten van Gaia’s Gastronomie. Dat wil zeggen: heerlijk en gezond biologisch eten en drinken. Dat je koopt bij één van onze professionele cateraars. Of zelf klaar maakt met producten uit onze winkel met biologische levensmiddelen.

 

 

Het Triskal Festival vindt plaats op het terrein van Hof van Moeder Aarde in Neede (in de gemeente Berkelland in de Achterhoek). Je kunt hier een lang weekend verblijven of  één of meer losse dagen als dagbezoeker aan het Triskal Festival deelnemen.

 

Dag en Tijd
– zondagavond 30 juni 2024
– 19.15 tot 21.15 uur

 

Locatie
– locatie: Hof van Moeder Aarde – Amphitheater
– adres: Bliksteeg 1
– postcode: 7161 BG  Neede

 

Kosten

Prijs dagticket Triskal Festival € 15,80  inclusief ticket service.
Tickets koop je hier: https://www.triskalfestival.nl/

 

 

Ga naar de bovenkant