Goetheaanse gesprekken

Goetheaanse gesprekken
Op verzoek van velen organiseren wij graag opnieuw de volgende cursus: Goetheaanse gesprekken.

Inleiding
In het zeer beeldrijke sprookje van Wolfgang Goethe ‘De schone lelie en de groene slang’ komt de volgende passage voor:

De gouden koning vraagt ​​aan de slang: “Waar kom jij vandaan?”
“Uit de kloof waar het goud zich bevindt!”, antwoordt de slang.
“Wat is heerlijker dan goud?”,  vraagt ​​de koning dan.
“Het licht”, reageert de slang.
“Wat is er verfrissender dan het licht?”, vraagt de koning.

En dan komt het zeer opmerkelijke antwoord van de slang:

“Het gesprek!”

Bordtekening Jelmer Brandsma over het gesprek tussen de gouden koning en de slang.

Voor wie is het?

Voor iedereen die nieuwsgierig en geïnteresseerd is hoe je met de Goetheaanse gesprekken de geestelijke wereld kunt ervaren. Voor velen heeft deze vorm van spreken met elkaar een helende en blijmakende werking omdat het echt leidt tot hogere inzichten.

Wat gaan we doen?
Aan de hand van het Goetheaans gesprek ontdekken we hoe we met een groep kunnen doordringen tot in de direct waarneembare geestelijke wereld. Het Goetheaanse gesprek bestaat uit drie fasen:

1) Voorbereiding
2) Het gesprek
3) Nabeschouwing

Belangrijk is dat de precieze vorm en inhoud van het Goetheaans gesprek door de groep zelf aangegeven en bepaald wordt. Dit zodat er een groepsproces op gang komt waarin op het niveau van de aartsengelen een ervaarbare verbinding tot stand kan komen tussen het individu en de engelenwereld. En het mooie is dat dit door de individuele leden gewoon ervaar- en dus kenbaar is. Deze ervaring zorgt voor veel vreugde bij de deelnemers. De geestelijke wereld is dan niet meer ver weg of zweverig maar direct ervaarbaar. Wow!

Impressie Hof van Moeder Aarde

– locatie: Camping Hof van Moeder Aarde (Amethist)
– adres: Bliksteeg 1
– postcode: 7161 PG Neede

Impressie Amethist

Prijs € 75,- voor de hele cursus van vijf avonden.
Gastdeelnemers betalen € 20,- per avond.
Kosten zijn inclusief 21% btw.
Na aanmelding per mail ontvang je een factuur.

Aantal deelnemers
Maximaal: acht vaste deelnemers voor de hele cursus en per avond twee extra gastdeelnemers.

Docent Wim Wolbrink

Gastheer en docent Wim Wolbrink
Wim Wolbrink (1965) is verteller, verteldocent, verteltrainer, mede-oprichter van de Nationale Vertelschool en menskundig adviseur. Verder is Wim Wolbrink organisator van symposia en festivals waarin het vertellen centraal staat. Zijn opleiding tot verhalenverteller heeft Wim Wolbrink gevolgd aan het gerenommeerde Emerson College in East Sussex, Engeland. Met een verhaal, legende, mythe, sprookje of sage opent Wim Wolbrink de innerlijke wereld van de luisteraar. Ieder mens heeft de gave om met zijn zogenoemde ‘derde oog’ een innerlijke voorstelling te scheppen. Via die weg kan een mens beginnen door te dringen in de diepte van de Filosofie van de Vrijheid.

Stuur een e-mail naar secretariaat@nationalevertelschool.nl
Bellen kan ook: 06 – 133 47 333

Annuleringsvoorwaarden
Kosteloos annuleren is mogelijk tot drie weken voor aanvang van de training; daarna geldt: tot een week voor aanvang teruggave van de helft van het bedrag, daarna is geen teruggave meer mogelijk.

Gebruikte afbeelding in de header
– Titel: Goethe in Italië
– Schilder: Johann Heinrich Wilhelm Tischbein
– Jaartal: 1787