De weg tot inzicht in hogere werelden

Laden Evenementen

De weg tot inzicht in hogere werelden.

Een cursus met verhalenverteller Wim Wolbrink.

Wat is nou de ziel, de menselijke geest? Van jongs af aan was er een verlangen in de verhalenverteller Wim Wolbrink om het antwoord op die vraag te weten. Hij zei er wel eens iets over, maar het voelde dat hij de kern niet te pakken had. Toen Wim een jaar in Engeland verbleef en die periode zich ontwikkelde tot een sabbatical, is hij het boek ‘Filosofie van de Vrijheid’ van dr. Rudolf Steiner uit 1894 gaan lezen en kon hij het boek diepgaand bestuderen. Dit boek openbaarde waar hij moest kijken om het antwoord op mijn vragen te krijgen. Dit boek kneedt de ziel en geeft een heel diep, bijna niet te benoemen inzicht.Een inzicht in de onstoffelijke wereld, in de wereld van de ziel en geest.

Veel mensen verlangen ernaar dat er meer is dan alleen een materiële wereld. Veel mensen weten intuïtief dat er ook een wereld van de ziel en een wereld van de geest is. De ‘Filosofie van de Vrijheid’ is een van de sleutels tot die andere wereld. Het boek laat de weg ernaartoe zien. En ieder mens kan die weg gewoon bewandelen. En dat gaan we samen doen. Een weg bewandelen die inzicht geeft in die hogere werelden. Waarom? Omdat we daarmee ons handelen o zo kunnen verrijken.

Boeken waaruit we werken zijn allen van de Oostenrijkse filosoof dr. Rudolf Steiner:

  • Filosofie van de Vrijheid (1894)
  • Theosofie (1904)
  • De weg tot inzicht in hogere werelden (1904/1905)
  • Wetenschap van de geheimen der ziel (1910)

 

Wat gaan we doen?

Op een speelse en praktische wijze wordt met verhalen, waarnemingsoefeningen, spelvormen, gesprekken en tekeningen de weg geduid waarlangs de student kan komen tot bewustzijnsverruiming en inzicht in de hogere werelden.

 

Gastheer en docent Wim Wolbrink

Wim Wolbrink (1965) is verteller, verteldocent, verteltrainer, oprichter van de Nationale Vertelschool en menskundig adviseur. Verder is Wim Wolbrink organisator van symposia en festivals waarin het vertellen centraal staat. Zijn opleiding tot verhalenverteller heeft Wim Wolbrink gevolgd aan het gerenommeerde Emerson College in East Sussex, Engeland. Met een verhaal, legende, mythe, sprookje of sage opent Wim Wolbrink de innerlijke wereld van de luisteraar. Ieder mens heeft de gave om met zijn zogenoemde ‘derde oog’ een innerlijke voorstelling te scheppen. Via die weg kan een mens beginnen door te dringen in de diepte van de Filosofie van de Vrijheid.

Data, tijd, locatie

We verdiepen de Grondsteenspreuk online op de acht woensdagavonden van  18 januari 2023 t/m 22 maart 2023. We werken van 20:00 tot 21:30 uur met een uitloop tot maximaal 22:00 uur. De  foyer gaat open vanaf 19:45 uur. Na 21:30 gaat de ‘herberg’ open. Dat betekent dat de deelnemers informeel met elkaar kunnen napraten. Deze vorm van nabeschouwen wordt door de meeste deelnemers zeer op prijs gesteld.

 

Locatie

Onder voorbehoud: De vrijeschool Enschede de Noorderkroon

Olieslagweg 138
7521 JG Enschede

De vrijeschool de Noorderkroon is zeer goed te bereiken via de fietssnelweg F35, met de auto of met de bus nr 1 vanaf het NS station Enschede met een duur van ongeveer 12 minuten.

 

Kosten

De cursus kost €160,-. Dit is inclusief lesbrieven, lesmaterialen, versnaperingen en BTW. Mocht het cursusbedrag voor u een onoverkomelijke drempel opleveren dan kun je contact opnemen met de organisatie via secretariaat@nationalevertelschool.nl.

 

Aanmelden

Aanmelden gaat heel eenvoudig. Stuur een mailtje naar secretariaat@nationalevertelschool.nl of bel tijdens kantooruren op het telefoonnummer: 06 – 133 47 333. Bij aanmelden graag het volgende vermelden:
– welke cursus
– prijs cursus
– naam / adres /  e-mail / telefoonnummer (dit voor een vlotte financiële en administratieve afhandeling)