Menu algemeen
Werken met Verhalen Karma en Reïncarnatie

Studiegroep Werken met Verhalen Karma en Reïncarnatie

8 dinsdagavonden van 6 mrt. t/m 24 apr. 2018

Werken met Verhalen is een nieuw initiatief van de Nationale Vertelschool. Werken met Verhalen is een studiegroep waarbinnen we op creatieve wijze grote levensthema's verkennen en verdiepen. Afgelopen jaren hebben we ons ontfermd over de thema´s Vrijheid en Sociale Driegeleding. In het voorjaar willen we het thema Karma en Reïncarnatie terugbrengen in het publieke debat.

We doen dit op acht dinsdagavonden vanaf dinsdag 6 maart t/m dinsdag 24 april 2018. De opzet van deze studiegroep is zo vormgegeven dat de avonden onafhankelijk van elkaar gevolgd kunnen worden.

·    inleiding
·    wat heb je er aan?
·    welke hulpmiddelen hebben we?
·    voor wie is het?
·    de docent
·    lesdagen en lestijden
·    leslocatie
·    kosten
·    aantal deelnemers
·    aanmelding

Inleiding

Het thema Karma en Reïncarnatie roept bij velen nieuwsgierigheid op. Waarom ontmoeten we de mensen die we ontmoeten? Wat is toeval? Wat gebeurt er tussen dood en nieuwe geboorte?

Wanneer mogen wij in het leven ingrijpen of moeten we bepaalde zaken aan het lot overlaten? Waarom wordt de een ongeneeslijk ziek en gaat de ander kerngezond door het leven?

Het onderwerp Karma en Reïncarnatie roept zoveel vragen op dat we in 8 lessen nooit genoeg hebben. Toch gaan we gewoon een begin maken. Door waarnemingen aan onszelf te verrichten kunnen we diep doordringen in het geestelijk blijvende.

Wat heb je eraan?

inzicht
In deze creatieve studiegroep zullen we op zoek gaan naar hoe het wezen van de mens. "Mens kun u zelve."

Een verrassende ervaring kan ontstaan door te ontdekken dat het delen van en luisteren naar verhalen een groot hulpmiddel kan zijn om door te dringen tot het wezen van de mens en daarmee tot het begrijpen van de huidige maatschappelijke sociaal samenhang en de rol van de mens daarin.

Voor wie is het?

Voor iedereen die geïnteresseerd is om binnen het kader van een creatieve studiegroep grote maatschappelijke thema's te verkennen en te verdiepen.

welke hulpmiddelen hebben we

·    Verhalen uit de geschiedenis
·    Delen van elkaars persoonlijke verhalen
·    Inzetten van sprookjes en andere volksverhalen
·    Creatieve opdrachten
·    'Goetheaans-gesprek'

Wat zijn de boeken van waaruit we werken?
·    Reïncarnatie?, Hugo Verbrugh
·    ReïIncarneren. Hoe gaat dat eigenlijk, Gerrit Zunneberg 2005
·    Karmaonderzoek deel I t/m 5, Rudolf Steiner

de Docent
Wim Wolbrink

Wim Wolbrink
Wim Wolbrink vertelt al vele jaren verhalen in binnen- en buitenland op festivals, in theaters, bedrijven en bij mensen thuis. Leuke, spannende, meeslepende verhalen. Mythen, sagen, legenden, fabels en wonder tales.

Wim: "Het zien van een verhaal
is het bewijs van het hebben
van een innerlijke wereld."

Zijn opleiding tot verhalenvertellen heeft Wim Wolbrink genoten aan het Emerson College in East Sussex, Engeland. Wim is naast verteller en docent ook menskundig adviseur. Verder organiseert hij festivals waarin het vertellen een prominente plek heeft. Ten slotte integreert hij verhalen in allerlei menskundige en maatschappelijke processen. Zoals in de Filosofie van de Vrijheid en nu ook in de Sociale Driegeleding.

Wims websites:
www.werder.nl
- www.karavaandervertellers.nl

Volg op Twitter
Volg de activiteiten van Wim Wolbrink op Twitter! Klik hier.

wim wolbrink

Lesdagen en tijden

·    Dinsdagavonden 6, 13, 20, 27 maart 2018
·    Dinsdagavonden 3,10, 17 en 24 april 2018

De opzet is zo vorm gegeven dat de avonden onafhankelijk van elkaar gevolgd kunnen worden.

Nu aanmelden!

·    De koffie staat klaar vanaf 19:45 uur.
·    We werken van 20:00 - 21:30 uur.
·    Napraten kan tot 22:00 uur.

Leslocatie

Waar: Vrijeschool de Noorderkroon
Adres: Olieslagweg 138 7521 JG Enschede

Kosten

Om het gebruik van de ruimte van de Noorderkroon, koffie, thee en lekkers te kunnen bekostigen vragen wij een vrijwillige donatie.

Of voor hen die draagkrachtig zijn vragen wij een richtbedrag van € 15,- per avond.

Aantal deelnemers

Niet van toepassing

Stuur e-mail naar:
info@nationalevertelschool.nl

Vragen? je kunt altijd even bellen of mailen.
·    T: 06 - 133 47 333
·    E: info@nationalevertelschool.nl

Rechtspersoon
De VOF Nationale Vertelschool is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 30.222.493.