Menu algemeen
Home
Vertellen
Agenda
Kennismakingsworkshop
Werken met Verhalen
Verteltraining
Symposium
Bedrijfsleven
Aanbevelingen
de Docenten
Nieuwsbrief
Contact
Blog
Top menu
Home | contact | colofon | links | blogs | nieuwsbrief


Deze pagina is een initiatief van verteldocent Wim Wolbrink

Missie Wim Wolbrink

Het positief begeleiden van mensen
zodat zij in hun podium-presentaties,
authentiek - dus vanuit zich zelf -
met de luisteraars - dus het publiek -
een diepgaande menselijke verbinding
tot stand kunnen brengen.
Ervaar de kracht van het verhaal.

Mensen maken een bedrijf, organisatie, vereniging. Loyale medewerkers, begripvolle medewerkers, medewerkers met oog voor elkaar. Zij maken het verschil. Waardoor klanten terugkomen, een product wordt verkocht, een dienst wordt afgenomen.

Verhalen kunnen mensen motiveren, inspireren en met elkaar verbinden. Tenminste... als het verhaal goed verteld wordt. En als het oprecht is, afkomstig uit het hart en de ervaring van de spreker.

Steeds meer directeuren, managers en andere leidinggevenden ervaren dat ze met een verhaal hun organisatie op krachtige wijze kunnen ondersteunen en presenteren. Dat een authentiek verhaal positief bijdraagt aan het verhaal van het bedrijf als geheel.

Een verhaal goed vertellen, is te leren. De Nationale Vertelschool staat voor topkwaliteit in de vertelkunst. De zeer ervaren verteldocent Wim Wolbrink heeft diverse verteltrainingen voor organisaties ontwikkeld waarin de ervaring van de deelnemer het vertrekpunt is.

Wij praten u graag bij over de mogelijkheden van het inzetten van verhalen binnen en voor uw bedrijf.

Wim Wolbrink

·    Kom los van dat papier
·    Themavoorstellingen
·    Ondersteuning bij congressen en symposia
·    TED Enschede
·    Product introducties
·    Sessies Sociale Cohesie
·    Vertelwedstrijd Directeuren
·    Kerst-voorstelling
·    Nieuwjaars-voorstelling
·    Techniek en Podium
·    Uw bedrijfsverhaal
·    Verhalen binnen uw bedrijf
·    Presentatie technieken
·    Aanbevelingen


          Ervaar de Kracht van Vertellen
Kom los van dat papier

Een persoon die uit zijn hoofd kan vertellen maakt meer indruk dan iemand die voorleest. Maar hoe komen we nu los van dat papier en waar halen wij dat vertrouwen vandaan? De Nationale Vertelschool is in staat om gebruik makende van de ruimte en onze vermogens van imaginatie het verhaal voor ons te zien. Van daaruit kunnen we het dan leren vertellen. Tot slot geldt het spreekwoord Oefening baart kunst.

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven


Themavoorstellingen

Thema's als Generaties conflict, de Nieuwe Arbeid, Onzekerheden, Snelle Groei, Vernieuwing, en natuurlijk vele andere thema"s kunnen heel goed onder de aandacht gebracht worden met verhalen. Verhalen verduidelijken, verhalen verdiepen, verhalen verbinden.

De verhalen kunnen binnen de organisatie gevonden worden bijvoorbeeld bij de medewerkers. De verhalen kunnen ook vertreld worden door vertelprofessionals. Het uitgeven van de verhalen d.m.v. video-opnamen, boekjes of welke andere media dan ook, behoort ook tot de mogelijkheden.

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven


Ondersteuning bij congressen en symposia

Tekst

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven


TED Enschede

Wim Wolbrink van de Nationale Vertelschool heeft een TED talk meegemaakt in Royal Tunbridge Wells in Sussex, UK. Daar heeft hij beleefd dat de TED talks mensen op een hoogwaardige wijze kan inspireren. Op dit moment doet hij onderzoek of hij in Twente ook dit soort TED talks kan organiseren.

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven


Produkt introductie

Een bedrijf dat een nieuw product wil lanceren heeft vaak de wens dit op een bijzondere wijze te laten plaatsvinden. De Nationale Vertelschool kan helpen hier een bijzondere evenement van te maken.

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven


Sessies Sociale Cohesie

Als mensen elkaar verhalen vertellen ontstaat er tussen de mensen een verbinding in het social domein. Met een mooi woord heet dit Sociale Cohesie. De Nationale Vertelschool heeft een werkwijze ontwikkeld waarbij binnen een groep mensen en dit kan natuurlijk ook een afdeling zijn, verhalen gedeeld worden op zo'n wijze dat deze sociale cohesie verwacht kan worden.

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven


Vertelwedstrijd directeuren. Wie vertelt het beste verhaal?

Zou het niet fantastisch zijn dat een aantal directeuren ten overstaan van een groot publiek elkaar verhalen vertellen? Als de verhalen goed verteld worden zal dit bij het publek een levenslange herinnering kunnen worden.

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven


Kerstvoorstelling

Veel bedrijven zijn op zoek naar een bijzonder moment voor hun personeelsleden voor de periode voor Kerst. Heeft u er wel eens aan gedacht om een Kerstverhaal mee te geven? De Nationale Vertelschool kan de directeur begeleiden om zelf een Kerstverhaal te gaan vertellen of kan zelf een professionel verteller leveren. Een goed verteld verhaal omlijst met aansprekende Kerstmuziek zal aan de personeelsleden een onvergetelijke ervaring meegeven.

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven


Nieuwjaarsvoorstelling

Na een periode van vakantie, feest en wellicht ook bezinning, zijn bedrijven vaak op zoek naar een bijzonder moment om het nieuwe jaar te kunnen inluiden. Een goed verteld verhaal, wel of niet met nieuwe voornemens er in verwerkt, zal daar aan bij kunnen dragen.

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven


Techniek en Podium

De mensen van de Nationale Vertelschool hebben meer dan 20 jaren ervaring met techniek en podium. Wij kunnen van dienst zijn om voor diverse bedrijfsevenementen te zorgen voor een kleinschalige professionele opbouw.

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven


Uw bedrijfsverhaal

Tekst

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven


Verhalen binnen uw bedrijf

Tekst

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven


Presentatie technieken

Tekst

          Ervaar de Kracht van Vertellen


naar boven

Aanbevelingen

Het is, zonder overdrijving, de mooiste en beste training die ik ooit in mijn leven heb gevolgd. En dat wil wat zeggen, want ik ben van een leven lang leren. Zowel in de vertelkunst, als persoonlijk in mijn zelfvertrouwen, ben ik enorm gegroeid. Wim en Frans zijn vakmannen en zo verschillend van elkaar, dat ze elkaar in hun docentschap en coaching naadloos aanvullen. De oefeningen zijn ontroerend mooi en hebben een bijzondere diepere laag, wat me als mens heeft geraakt. Nog steeds kijk ik met veel plezier terug op de juweeltjes van beleving. Nog steeds maak ik gebruik van het geleerde. En nog steeds, ruim 3 en een half jaar nadat ik de opleiding heb afgerond, heb ik heimwee en een groot verlangen naar die Nationale Vertelschooldagen van toen. Met plezier en vertrouwen vertel ik verhalen. Ik wens iedereen een Nationale Vertelschool-ervaring toe.

Els Holland
Company Effectieve Leiderschap Support

www.elscompany.nl


naar boven

De vertel- en presentatietraining van de Nationale Vertelschool was leerzaam, innovatief en wertvoll. Iedereen kreeg individuele aandacht en coaching. De feedback gaf concrete aanknopingspunten en nieuwe perspectieven voor komende presentaties. Op deze wijze werd er in een aangename sfeer en met veel überraschung ingespeeld op de concrete behoeftes van de deelnemers.

Robert Harperink
Hoofd afdeling Organisatie & Financiën
Euregio Enschede/Gronaunaar boven

Hoe Frans de Vette van de Nationale Vertelschool ons hielp politieverhalen een gehoor, betekenis en werking te geven, is nog steeds een verhaal apart! Ik vertel u daar graag over.

Peter Gieling
Districtschef Politie Gooi en Vecht


naar boven

Ik heb diverse vertelopleidingen gevolgd bij de Nationale Vertelschool. Daar heb ik als professional en als mens geleerd om mijn boodschap beter over te brengen. Daarbij heb ik met name geleerd (naast uiteraard de techniek van vertellen) om beter in contact te komen met individuen en met groepen. Ik heb gereedschap gekregen om verhalen, in welke vorm dan ook, in te zetten in mijn werk van persoonlijke verhalen tot bestaande, bekende verhalen. Tijdens de opleidingen wordt hard werk gecombineerd met veel plezier. De docenten van de Nationale Vertelschool zijn prettige, integere docenten die het vertelvak én het opleidingsvak verstaan.

Bart Budding
Directeur Rebel Energy


naar boven


          Ervaar de Kracht van Vertellen